Cautare

445 de rezultate pentru "maramures county" (2.70 secunde)
Experienta culturala inedita imbina activitatile fizice cu preocuparile culturale fiind de aceasta data invaluita in farmecul iernii, asa cum doar in Maramures poate fi intalnit.
O spun medicii din Maramures care atrag atentia ca tratamentele alternative cu plante medicinale au devenit o practica la indemana oricui, insa prea putini cunosc reactiile adverse, uneori chiar grave, date de consumul excesiv de ceaiuri din aceeasi planta.
Potrivit ANM, in Maramures, prima parte a intervalului va fi caracterizata de o vreme racoroasa, chiar rece in primele zile, cand mediile diurne se vor situa intre 20 si 25 de grade, iar cele nocturne intre 10 si 14 grade.
Joi, 6 august si vineri, 7 august, in Banat, Crisana, Maramures, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Transilvaniei si jumatatea sudica a Moldovei, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, arata ANM.
MARAMURES Dupa primele trei zile caniculare, in care temperaturile vor atinge la amiaza valori medii de 34...35 de grade, vremea se va raci usor de la o zi la alta.
must si gratare, bunataturi la ceaun, palinca si vinuri de Panciu, branzeturi, placinte, turta dulce si covrigi, dulceturi si zacusti de la Tartasesti, miere , ceaiuri si plante aromate de gradina, prajituri traditionale din Maramures, legume si fructe de sezon ca intr-o piata taraneasca autentica.
Cozonacul Domnesc, prajituri din Maramures, pastrav afumat de Doftana, dulceturi si siropuri din Martanus. Mester(Esc)! pentru domniile voastre mesteri populari si artisti din toate zonele tarii, care va vor incanta in aceste zile de sarbatoare cu diverse obiecte:
Din Maramures puteti degusta prajituri traditionale atestate, miere de la Stupina Onea dar si preparate din carne mangalita, din Harghita dulceturi si siropuri traditionale de pe Dealurile Martanusului si Kurtos Kolac, din Moldova Cozonac Domnesc si Cozonac Bujor, aliverci si poale-n brau, preparate din carne de la Gust de Bucovina, din Vrancea vinuri de Panciu, din Arges branzeturi si cascavaluri de Albota, tuica de Cuca, turta dulce din Pitesti si zacusti de la Poiana Fermecata, , prajituri de la Braila.
Din Maramures puteti degusta prajituri tradiționale atestate, miere de la Stupina Onea dar si preparate din carne mangalița, din Harghita dulceturi si siropuri traditionale de pe Dealurile Martanusului si Kurtos Kolac, din Moldova Cozonac Domnesc si Cozonac Bujor, aliverci ssi poale-n brau, preparate din carne de la Gust de Bucovina, din Vrancea vinuri de Panciu, din Arges branzeturi si cascavaluri de Albota, tuica de Cuca, turta dulce din Pitesti si zacusti de la Poiana Fermecata, prajituri de la Braila.
Acestia sunt angajati in companii din sectorul aeronautic si in alte sectoare de activitate, din judetele Maramures, Cluj, Dambovita, Brasov, Dolj, Olt, Bucuresti, Ilfov, Prahova, Bacau, Iasi, Tulcea si Constanta.
MARAMURES Vremea va fi mai calda decat in mod normal pana in jurul datei de 8 decembrie, cand se vor inregistra maxime termice cuprinse in medie intre 5 si 7 grade.
Maramures Valorile de temperatura vor fi in scadere intre 15 si 17 decembrie, dar vor fi temperaturi normale pentru aceasta perioada, adica maxime de 1-4 grade si minime de -4 - -2 grade.
Izolat, in special in Transilvania si Maramures, vor fi ploi slabe sau burnita, iar la munte vor fi posibile precipitatii mixte.
In Maramures, la inceputul intervalului, vremea va intra intr-un proces de racire, astfel ca in perioada 30 decembrie -3 ianuarie va deveni deosebit de rece, geroasa pe timpul noptilor.
Vineri, in prima zi a anului 2016, vremea va fi rece pentru inceput de ianuarie, geroasa dimineata si noaptea, indeosebi in Maramures, Transilvania si Moldova, precum si in Dealurile Olteniei si ale Munteniei.
Acestea vor fi ploi, dar la munte vor predomina ninsorile, ce isi vor face aparitia trecator si in Maramures, Transilvania si in Subcarpatii Moldovei.
In Maramures, pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori in general peste cele climatologic specifice lunii februarie, astfel ca, in medie, temperaturile maxime vor fi de 7 - 11 grade, iar cele minime de la zero la 4 grade.
Bucovina, Banat, Maramures, toate zonele acestea au frumusetile lor, insa frumusetea Comanei este nestiuta, este ascunsa ca o Atlantida. Frumos vorbeste Palamaru de acest tinut aflat la nici 40 de kilometri de Bucuresti, iar istoria lui ii este drag sa o spuna oricui doreste sa asculte.
Pe parcursul zilei, innorarile se vor accentua temporar si va ploua local in Maramures, Transilvania si Moldova, dar si in zona de munte si cea deluroasa din sud si pe arii restranse in rest.
legume proaspete, turta dulce si covrigi, prajituri traditionale din Maramures, placinte domnesti, miere si produse apicole, tuica bio de la Cuca, dulceturi si siropuri naturale de la Tartasesti, vinuri de la Panciu.
google-analytics.com